deel deze pagina

Gastheer van het Landschap

Gastheerschap van het landschap 10.JPGvrijdag 24 november 2017 11:39

Wij mogen ons "Gastheer van het landschap" noemen.

Horeca- en recreatieondernemers uit de gemeente Lingewaard hebben een vierdaagse curses 'Gastheer van het Landschap" gevolgd van IVN Gelderland, in samenwerking met  Gemeente Lingenwaard, Rabobank en stichting Ark.

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme. Zoals hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants, jachthavens of agrotoerisme. Ook middenstanders en bedrijven in oprichting kunnen deelnemen. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling.

De cursus

De cursus bestaat uit vier dagdelen en een praktische opdracht. Tijdens de cursus krijg je informatie over de bijzondere kenmerken van het Betuwse Landschap: ontstaansgeschiedenis, cultureel erfgoed, toeristisch-recreatieve mogelijkheden, natuurgebieden, typische flora en fauna. Daarnaast werk je tijdens de cursus samen met andere ondernemers aan mogelijke Natuurbelevings-arrangementen en activiteiten te ontwikkelen. Excursies en uitwisseling vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. Na afronding ontvang je een gevelbordje en certificaat ‘Gastheer van het Landschap’ en wordt je bedrijf opgenomen in het netwerk van meer dan 2500 Gastheren door heel Nederland. Na de cursus volgen er jaarlijks meerdere netwerkbijeenkomsten, waarin workshops, productontwikkeling en excursies op het programma staan.

   

 

« Terug

Snelkoppelingen