deel deze pagina

Gelegen nabij Arnhem en Nijmegen

De ligging van Camping Waalstrand op de oever van de rivier levert een uniek en eerste klas uitzicht op de scheepvaart over de rivier de Waal. De variatie is enorm. De kleine oude bootjes, vrachtschepen, passagierschepen, grote containerschepen en zesbak duwschepen maken de bewegingen op de rivier tot een indrukwekkend en boeiend schouwspel.

De natuur rondom Camping Waalstrand wordt de “Gelderse Poort” genoemd. De verzamelnaam voor het lint van rivierduinen, ooibossen, bloemrijke graslanden in de uiterwaarden en polders langs en aan de oever van de rivier van Emmerich via het Pannerdenskanaal tot Arnhem en via de Waal tot Nijmegen. Bij velen zijn onderdelen van Nationaal Landschap de Gelderse Poort al bekend, zoals de "Klompenwaard” en de “Millingerwaard”.

    


Camping Waalstrand ligt net even buiten het plaatsje Gendt, in een landelijke streek die oostelijk en zuidelijk begrensd wordt door de rivieren. Door de aanwezigheid van dijken, uiterwaarden, rivieren, kleine kerkdorpen en door de nabijheid van steden als Arnhem en Nijmegen en niet te vergeten de Duitse grens kun je gerust zeggen dat het een uniek en bijzonder stukje Nederland is.

De steden Arnhem en Nijmegen liggen op een steenworp afstand van Camping Waalstrand. Een stedenbezoek aan deze plaatsen is zeker de moeite waard. Nijmegen met zijn Romeinse verleden en bruisende Waalkade en Arnhem met z’n monumentale stadsparken en winkel- en uitgaanscentrum zijn het meest bekend. Echter beide steden hebben nog veel meer te bieden. Maar ook richting Duitsland zijn er veel mogelijkheden,  o.a. Kleve en Kranenburg. Deze steden zijn ook met de fiets te bereiken. En ook het bezoeken van Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden is zeker de moeite waard. Maar ook het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

In onze receptie is uitgebreide toeristische informatie en documentatie aanwezig en ook fiets- en wandelroutes.

Camping Waalstrand ligt net even buiten het plaatsje Gendt, het is voorzien van een gezellig klein winkelcentrum, waar u voldoende winkels kunt vinden voor uw dagelijkse benodigd heden. Gendt ligt in een landelijke streek die oostelijk en zuidelijk begrensd wordt door de rivieren. Door de aanwezigheid van dijken, uiterwaarden, rivieren, kleine kerkdorpen en door de nabijheid van steden als Arnhem en Nijmegen en niet te vergeten de Duitse grens kun je gerust zeggen dat het een uniek en bijzonder stukje Nederland is.

Dus vergeet vooral uw fiets niet of huur er één op onze camping.

 Gendtse Polder  Struintocht door de Klompenwaard

Foto vanaf Millingerwaard   

  Gendtse Polder   

   

 


Lingewaard Natuurlijk

Snelkoppelingen