Wat is er zoal te doen

op en rond Camping Waalstrand

Om en rond de camping is er altijd wel iets te doen...

Mei-juni

Voetveer Doornenburg Millingen

Veerdienst Millingerwaard-Doornenburg in mei en juni geopend op zater- en zondagen, Hemelvaart en 2e Pinksterdag van 10:00 - 17:45 uur

In juli en augustus vaart het veer elke dag. 

seizoen 2019

Struinen met IVN

30 mei, 8 juni, 19.00 uur 13 juni, 27 juni, 11 juli,  25 juli,  8 augustus,  22 augustus,  5 september,  19 september.  (wijzigingen voorbehouden)

Data en Tijden

29 juni

Exoduswandeltocht Huissen

Op zaterdag 29 juni 2019 vindt de 8e Exoduswandeltocht plaats. De tocht gaat door de Betuwse natuur over prachtige dijken en langs cultuur historische plaatsen, zoals in Huissen “Exodusmonument en massagraf”, "massagraf" te Angeren, Kasteel en Fort Pannerden te Doornenburg en langs de Linge.

Wilt u meedoen of meer informatie? Kijk dan op de website.

 

6 en 7 juli

Slag om Doornenburg

Kasteel Doornenburg is het decor voor een groots ridderfestijn. Dompel je onder in de middeleeuwen tussen de zwaardvechters, boogschutters en ridders te paard. 

Afgelopen zomer waren enkele duizenden toeschouwers getuige van een gevecht tussen Vikingen en ridders in de Slag om Doornenburg. Voor de zogenoemde re-enactment steken de deelnemers zich in kledij die helemaal klopt met de periode die ze naspelen.

9 juni 2019

Dweildag

33e Bemmelse Dweildag: zondag 9 juni 2019

Op zondag 9 juni 2019 (1e Pinksterdag) vindt de 33e Bemmelse Dweildag. Maar liefst 66 dweilorkesten komen naar Bemmel om één groot feest te bouwen met de duizenden bezoekers. Bijna 1000 muzikanten blazen de hele dag hun longen uit hun lijf op 11 verschillende podia. Om 18.00 uur wordt de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten bekend gemaakt!

28 - 30 juni 2019

Kersenfeest

Kersenfeest is een jaarslijk terugkerend feest dat georganiseerd wordt door de verschillende verenigingen uit Gendt. Het is een groots opgezet dorpsfeest waar oorsproknkelijk de oogst gevierd werd van de KERSEN. 

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Muziek in een feesttent en in de cafe's zijn optredens. Op de zaterdag en zondag is er braderie door het dorp. Op zondag is er een triatlon door het centrum van Gendt.

10 augustus 2019

Forelvissen

Op zaterdagochtend 10 augustus staat het jaarlijkse forelvissen gepland.Campinggasten organiseren deze activiteit en gaan vissen in de forellenvijver in Gendt. 's Middags is er een BBQ waar de forellen heerlijk op klaargemaakt worden. 

Wilt u ook mee vissen? U kunt zich opgeven bij de receptie of bij Debby  en Johan Heemskerk, plaats 68

27 juli 2019

Pleinfeest

Op zaterdag 27 juli wordt er op Camping Waalstrand een Pleinfeest georganiseerd. Dit jaar houden we een muziekfeest met verschillende optredens. Het rad van avontuur, leuke acts en zijn de riefkoeken aanwezig. De braderie komt hierdoor te vervallen. 

Het Pleinfeest is van 14.00 uur tot 20.00 uur op het parkeerterrein voor de receptie. 

(foto: Jaarmarkt 2018)