De historie vanaf 1964

Camping Waalstrand

Begin jaren 60 zagen de eerste gasten het al. De uiterwaarden langs de Waal in Hulhuizen bij Veerhuis Concordia zijn een mooie plek om te kamperen. Een mooi grasland, aflopend zandstrand naar de rivier en een gezellig café voor een drankje.

Familie Cornelissen

Het was de aanzet voor Gerus en Thea Cornelissen om met een Camping te beginnen. 6 Mei 1964 was het dan zover. Camping Waalstrand opende haar poorten.

In de beginjaren werd er niet zoveel verdient en werd er vooral geïnvesteerd in de ontwikkeling van de camping. Vele gasten hebben de camping bezocht. In de eerste 25 jaar waren er vooral veel jonge gezinnen vaste gast. 

Daarna is langzaam de omslag gekomen naar meer toeristische gasten. Sinds 2001 zijn zoon Roger Cornelissen samen met Anciëlla Tap de eigenaren van Camping Waalstrand. De camping wordt nog steeds druk bezocht, door zowel gasten uit de directe omgeving (ook Gendt) als ook uit de rest van Nederland en ver daar buiten. Nog steeds heeft de camping en omgeving dezelfde aantrekkingskracht op gasten als in de beginjaren 60.