Steenworp afstand

van Arnhem en Nijmegen

Een stedenbezoek aan deze plaatsen is zeker de moeite waard. Nijmegen met zijn Romeinse verleden, fietsend over de mooie spiegelwaal, de bruisende Waalkade en Arnhem met z’n monumentale stadsparken en winkel- en uitgaanscentrum zijn het meest bekend. Echter beide steden hebben nog veel meer te bieden.

Fort Pannerden & Kasteel Doornenburg

Het bezoeken van  en Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg is zeker de moeite waard. Maar ook o.a. het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek,   Openlucht museum,  BurgersZoo,  De Bastei . Voor een dagje in Arnhem, bezoek van het mooie CentraalStation of Park Sonsbeek Visit Arnhem  Maar ook richting Duitsland zijn er veel mogelijkheden,  o.a. Kleve en Kranenburg. Deze steden zijn ook met de fiets te bereiken.

Kijk voor meer toeristische informatie op  De Betuwe 

Gendt

Camping Waalstrand ligt net even buiten het plaatsje Gendt. Met een gezellig klein winkelcentrum, waar u voldoende winkels kunt vinden voor uw dagelijkse benodigdheden. Gendt ligt in een landelijke streek die oostelijk en zuidelijk begrensd wordt door de rivieren. Door de aanwezigheid van dijken, uiterwaarden, rivieren, kleine kerkdorpen een uniek en bijzonder stukje Nederland.

Beleef Rijn-Waal

De Kop van Pannerden, onderdeel van de Gelderse Poort is een uniek gebied.
Daar waar de Rijn door de stuwwal is gebroken, waar de geschiedenis vele sporen achter heeft gelaten, waar de dijken de loop van de wegen bepalen, de stand van de rivier het leven soms bepaalt: daar is het te beleven.

Beleef Rijn Waal zorgt ervoor dat uw bezoek aan De Gelderse Poort een bijzondere belevenis wordt.

Beleef Rijn-Waal

Arnhem - Nijmegen

Nijmegen: Deze stad heeft veel te bieden voor alle leeftijdenen. Slenter urenlang rond door de binnenstad van Nijmegen, lekker winkelen of ontdek de rijke historie van de stad en omgeving. Bezoek vele gezellige evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse of breng je dag door in verschillende musea. 

Arnhem: Met een ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe binnen haar gemeentegrenzen is Arnhem met recht een groene stad. Wist je dat Arnhem al vanaf de 17e eeuw bekend staat als Groene stad aan de Rijn of Parkstad? Niet gek, met zo'n drieëntwintig kleine en grote (stads)parken. Het meest bekende park van Arnhem is Park Sonsbeek en stamt uit de 19e eeuw. In het 67 hectare grote park vind je niet alleen natuurschoon, gedurende het jaar vinden er vrijwel wekelijks evenementen plaats. Maar ook het stadcentrum, met een groot winkel aanbod, verschillende musea en de Eusebius Experience (de Grote Kerk) in de stad zijn zeker de moeite waard.

Informatie Arnhem 

Informatie Nijmegen