Natuurpracht

in de Gelderse Poort

De natuur rondom Camping Waalstrand wordt de “Gelderse Poort” genoemd. De verzamelnaam voor het lint van rivierduinen, ooibossen, bloemrijke graslanden in de uiterwaarden en polders langs en aan de oever van de rivier van Emmerich via het Pannerdenskanaal tot Arnhem en via de Waal tot Nijmegen.

De Gendtsewaard

De Gendtse Polder is een uiterwaard van de Waal in de Gelderse Poort bij Gendt.
De natuur is er altijd in ontwikkeling en ook de Waal zorgt ieder jaar voor veranderingen en verrassingen. De Gendtse Polder is 365 dagen per jaar toegankelijk. Struinen kan in het oostelijk deel, tegen het dorp aan, dat in eigendom is van Staatsbosbeheer. Sinds het voorjaar van 2018 grazen er rode geuzen en Konikpaarden in de Gendtse Polder. De westkant van de Gendtse Polder is beperkt toegankelijk. Het gebied is grotendeels eigendom van steenfabriek de Zandberg.

Bekijk website

Klompenwaard

Op het splitsingspunt van Rijn en Waal ligt de Klompenwaard. Dit maakt deel uit van de Gelderse Poort en is in eigendom van Staatsbosbeheer. Na 1995 is de Klompenwaard in rap tempo veranderd van landbouwgebied in prachtig natuurgebied.U kunt hier de runderen en paarden vrij rond zien lopen.

Bekijk website

De Millingerwaard

Een van de oudste natuurontwikkelingsgebieden langs de Waal is de De Millingerwaard. Het biedt een enorme planten- en dierenrijkdom. Grote kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden struinen door het gebied. Maar ook vindt u er bevers en tientallen reeën. Het is een perfecte plek voor vissen en waterdiertjes die op hun beurt weer verschillende vogels aantrekken zoals de zilverreiger.

Bekijk website

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is een echt familiekasteel waar men heerlijk een dagje met de familie en kinderen kan vertoeven. Wilt u het kasteel beter leren kennen dan zijn de rondleidingen beslist de moeite waard, ook voor kinderen.

Kijk op de website van het Kasteel wat er te doen is. 

Bekijk de website

Fort Pannerden

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog. Vanaf het dak heb je een spectaculair uitzicht. Waar kun je verder kijken over de Waal, Rijn en Pannerdensch Kanaal dan hier bij Doornenburg?

Kijk op de website wat er te doen is.

Bekijk de website

Millingerwaard van bovenaf

In de Gelderse Poort ligt een prachtig natuurgebied, de Millingerwaard. Je vindt hier een afwisselend landschap met ooibossen, rivierduinen, moeras, open water met prachtige oevervegetatie en kruidenrijke graslanden. Jaren geleden is dit gebied terug gegeven aan de natuur.

Kijk op schepen

Deze video is gemaakt door een campinggast.

"Een levend panorama vanuit uw stoel"