Fietsen & wandelen

Actief de omgeving ontdekken

Bij onze receptie vindt je uitgebreide toeristische informatie en ook fiets- en wandelroutes. Bekijk hieronder de fietsroutes in de omgeving. 

Fiets de natuur

In de streek waar de Rijn overloopt in de Waal, Nederrijn en IJssel ligt het gebied De Gelderse Poort. Hier staat het water centraal in het natuurgebied de Gelderse Poort. Deze omgeving biedt prachtige routes om te fietsen.

Bekijk fietsroutes

Rondje Pondje

Op deze populaire fietstocht steek je maar liefst drie rivieren over met een veerpontje.

De fietsroute leidt je ook door het prachtige Nationaal Landschap De Gelderse Poort. Steeds meer oevergrond wordt teruggegeven aan de rivier waardoor een bijzondere nieuwe natuur ontstaat. Overal ontstaan plassen, moerassen en ruige bosjes. Een paradijs voor vissen, vogels en insecten. Grote kans ook dat je langs de route kuddes rode geuzen en konikpaarden ziet!

Bekijk fietsroute

Beleef Rijn-Waal

De Kop van Pannerden, onderdeel van de Gelderse Poort is een uniek gebied.
Daar waar de Rijn door de stuwwal is gebroken, waar de geschiedenis vele sporen achter heeft gelaten, waar de dijken de loop van de wegen bepalen, de stand van de rivier het leven soms bepaalt: daar is het te beleven.

Beleef Rijn Waal zorgt ervoor dat uw bezoek aan De Gelderse Poort een bijzondere belevenis wordt. 

Beleef Rijn Waal is een samenwerkingsverband van ondernemers in het toerisme. Wij kennen elkaar, daardoor kunnen we u een goed verblijf bieden, afgestemd op uw wensen. Actief of rustig, voor groepen en individuen.

Beleef Rijn-Waal

Ontdek de Ooijpolder

De Ooijpolder (ook wel Ooypolder) ligt nabij Nijmegen in de gemeente Berg en Dal in de Nederlandse provincie Gelderland. Een klein gedeelte, de Ooyse Schependom, ligt in de gemeente Nijmegen. Het is een belangrijk deel van natuurgebied de Gelderse Poort. De polder is het gebied tussen rivier de Waal en de N325 met inbegrip van de heuvelrug de Ooijse Graaf bij Leuth-Erlecom. Aan de oostzijde is de polder begrensd door de Kapitteldijk en de Duffelt. De polder kent zowel een binnen- als buitendijks gebied. In de polder ligt ook het dorp Persingen.